Hondurasz-Costa Rica 8.7.

Labdarúgás, szombat, 2017  Július 08, Észak-és Közép Amerika Gold Cup, 03:00

Szétszakadt a zsák a nyár elején a nagy versenyekkel. A hagyományos Gold Cup-ban Hondurasz találkozik Costa-Rica csapatával. Costa Rica számomra a verseny fekete lova, azt lehet mondani, hogy az igazi sztárok közül, amelyek tisztázódtak a 2014-esi VB-én, csak Keylor Navas kapus hiányzik. Ellenkezőleg, nem hiányoznak majd Christian Gamboa, Bryan Oviedo, Giancarlo González, Yeltsin Tejeda, Bryan Ruíz, Marco Ureńa, vagy talán a legismertebb Joel Campbell. Egy lélegzettel szükséges hozzá tenni, hogy Costa Rica a 2018-asi selejtezőjén is jól mutatkozott. Az őszön például egy baráti mérkőzésen jobb volt, mint Oroszország. A Costa Ricai focisták az USA-ba egészen biztosan nem csak kirándulni mennek. Az A csoport a legkiegyensújzottabbnak néz ki, mert benne van még Kanada és Francia Guyana, de ne hagyjuk magunkat megtéveszteni, a látszólagos törpe csapatában van néhány honfitársa Franciaországból, úgy hogy nem lehet egyértelműen azt mondani, hogy Honduras, vagy Costa Rica lennének az egyértelműen tovább jutó csapat.

Hondurasz az utóbbi időkben tud játszani Costa Rica csapatával. Az utolsó négy kölcsönös találkozóban Hondurasz kétszer győzött és kétszer játszott döntetlent.  De míg Costa Rica csapatábol majdnem senki nem hiányzik, Honduraszról már ezt nem lehet megmondani. Hiányoznak majd a nagy nevek, vagy már befejezték a karrierjüket néhányan, nem engedte őket a sérülésük, vagy a teljesítményük. Valladares, Izaguirre, Mario Martínez, Quioto, vagy a Palacois „családô, ezek mind hiányoznak majd a csapatban. De Hondurasz támaszkodni fog Maynor Figueroy, Bryan Beckelesvagy  Boniea García tapasztalataira. Ezen a földrajzi területen belül Hondurasz még a jobb foci csaspatok közé tartozik, dde ha Costa Rica csak részben megemlékezne a teljesítményeire a 2014-esi VB-én, vagy a selejtezőre a következő VB-re, akkor remélem, hogy legalább is Campbell és társai minimálisan nem szenvednek vereséget.

A Gold Cup egy kiszámíthatatlan verseny, legalább is addig, míg megmutatkozik, melyik csapatnak milyen a formája. Hiszek benne, hogy Costa Rica már most dolgozni fog a tovább jutásán.

A  mi tippünk: Costa Rica  győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a betfair fogadóirodánál 1,53

Hondurasz-Costa Rica 8.7. 5.00/5 (100.00%) 1 vote