Everton-Chelsea 30.4.

Labdarúgás, vasárnap, 2017  Április 30, Anglia, Premier League, 15:05

A Premier league 35. körét játszák Angliában a hétvégén, benne találkozik Everton Chelseaval. Nézzük először Everton mérlegét. A táblázatban ez a Liverpooli csapat a 7. helyen van, amikor 34. találkozóból 58 pontot tudott összeszedni 16 győzelemért és 10 döntetlenért. A csapat 8 alkalommal csenvedett vereséget, a gólarányuk 60:37. Több döntetlene, mint Evertonnak, már csak Manchester Unitednek van. A Goodison Parkban, ahol Everton otthon van, csak egyszer szenvedett vereséget, itt a mérlege 12-4-1. Tehát otthon a csapat nagyon sikeres, ebben csak Chelsea és Tottenham előzi meg őket. Az utolsó 5 hazai párbajban Everton 16:3 gólaránnyal mindet megnyerte, sőt, az utolsó 7 esetben nyolcból Goodison Park rajongói legalább három gólt láttak. Everton sztárja Lukaku, aki a támadás élén van, már 24 pontos találat van a számláján, Koeman menedzser számolhat vele a párbajban Chelsea ellen is.

Chelsea jelenleg az 1. helyen van és a Premier League címéért harcol. A számláján 78 pont van33 találkozóból. Az előnye Tottenhammal szenbe tehát 4 pont, de tekintettel Chelsea és Tottenham formájukra ez egy nagyon szoros verseny lesz. Örülhetünk tehát az utolsó 5 fordulóra. Chelsea mérlege 25-3-5 és 69:29 a gólaránya. Chelsea a legjobb csapat idegenben, itt a mérlege 11-3-3, de ennek ellenére is azt gondolom, hogy Goodison Parkban nehéz dolga lesz. Diego Costa a csapat legjobb gólszerzője 19 pontos találattal, szorosan mögötte tartja magát Eden Hazard 15 góllal. Conte edző rendelkezésére áll minden játékos. Szintén az utolsó 8 párbajában 7 alkalommal legalább 3 gól esett. Tehát a két csapat párbajaiban rensdzeresen sok gól szokott esni.

Ezek szerint a vasárnapi párbajban is több gól várható. Nehéz megmondani, ki lesz a győztes, de egyik csapat sem nem engedheti meg magának csak hátul játszani, biztosan támadni fognak, két fogadási tippem is van, az egyik, hogy mindkét csapat gólt szerez, a másik pedig hogy legalább 2,5 gólt szerez a két csapat.

A  mi tippünk: a két csapat legalább 2,5 gólt szerez a párbajban – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,84

Everton-Chelsea 30.4. 5.00/5 (100.00%) 1 vote