Everton-Burnley 15.4.

Labdarúgás, szombat, 2017  Április 15, Anglia, Premier League, 16:00

Előttünk van az angol legmagasabb foci verseny 33. köre, tehát a Premier League párbaja. Benne találkoznak Everton és Burnley is. Ez a Liverpooli csapat a Premier league táblázatában a 7. helyen van. A csapat 32 párbajban 54 pontot szerzett 15-9-8 mérleggel és 57:36 gólaránnyal. A csapat otthon a Goodison Parkban nagyon sikeres, mivel itt a mérlege 11-4-1 és 38:12 a gólaránya. Az utolsó 5 találkozóját otthon Everton mindig megnyerte. Utoljára ez Leicester ellen volt. Ennek a találkozónak a végén tehát Everton örült, amikor mind a három pontot megszerezte a 4:2 győzelemért. Azután, hogy a csapatot Ronald Koeman vette át, Everton nagyon szimpatikus teljesítményekkel mutatja magát és sikerül neki kapaszkodni a táblázatban lassan felfelé. A csapat legjobb gólszerzője Romelu Lukaku, aki egyaránt 4 gól előnnyel az egész Premier league legjobb gólszerzője 23 találattal. Nem csoda tehát, hogy a belga játékos körül forognak az érdeklődők sokkal jobb minőségű csapatokból, mint például Chelsea, vagy Manchester United. Ross Barkley is nagyon sikeres szezont él át, aki a harciasságával gyakran húzza a csapatát és értékes pontokat tud kiharcolni.

Burnley jelenleg a táblázatban a 12. helyen van, 32 párbajban 36 pontot szerzett 10-6-16 mérleggel 32:44 gólaránnyal. Burnley majdnem kizárólag csak otthon szedegeti a pontjait.  Idegenben a mérlege szörnyű, 16 párbajból csak 4 pontja van 4 döntetlenért és 12 vereségért. A csapat idegenben egyszer sem nem volt képes győzni, ebben a mérlegben tehát a Premier League táblázatában az utolsó helyen van. Utoljára Burnley Middlesbrough pályáján játszott és ebből 0:0 döntetlen volt a vége. Azelőtt a csapat otthon győzött Stoke ellen, aki szintén sokat kínlódik.

Ebben a párbajban egyértelműen a házigazda a favorit, akinek jelenleg nagyon jó a formája,  két nehéz párbaj után Liverpoolban és Manchesterben United ellen egy kicsi könnyebbülés jött Leicester ellen, ezzel everton megbírkózott és 3 pontot szerzett. Ezen kívül a csapatnak nagy esélyei vannak még olyan helyekre jutni, amelyek biztosítják a kupákat, ez nagyon vonzó a csapat számára.

A  mi tippünk: Everton győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál 1,44

Rate the review