Dortmund-Bayern 5.8

Labdarúgás, szombat, 2017  Augusztus 5, Németország, Szuper Kupa, 20:30

Szombaton a Szuper Kupa döntőjén találkozok az utolsó évek két legsikeresebb német klub,  Borussia Dortmund és Bayern München. A két klub között 600 km távolság van, Bayern előtt hosszú út áll, hogy a Signal Iduna Parkba jusson, az egyik leghíresebb foci stadion, már két alkalommal vendégelte a VB-ét. A stadionra 80 700 rajongó fér, ez csak egy kicsit kevesebb, mint Bayern Allianz Arénája. A házigazda tavaly óta nem a legjobb emlékekkel rendelkezik a szombati ellenfelére, mivel otthon 0:2 vereséget szenvedtek, és így Bayern szerezte meg a német Szuper Kupát. 2008-óta a két csapat négyszer találkozott a döntőbe, háromszor Bayern örült. Borussia mögött áll július vége óta a 2:2 döntetlen Bochum ellen és 0:1 vereség Espanyol ellen baráti találkozókban. A hazai bajnokságon egészen sikeres volt április óta, győzelmeket, vagy döntetleneket aratott, és csak egy párbajban szenvedett vereséget, éppen Bayern Münchennel. Az Allianz Arénából 4:1 vereséget vitt haza. Látni, hogy Ancelotti edző a fekete-sárga csapatát mindig jól előkészíti.

Bayern idegenben utoljára a Bajnokok Ligája döntőjén kapott ki Real Madridtól áprilisban. Azóta idegenben hat párbajban egymás után nem szenvedett vereséget. Utoljára Chelseát verte meg a nemzetkozi Kupán Ázsiában 2:3. A jó hír az is, hogy Frank Ribéry, aki egészségügyi okokból nem fejezte be a mérkőzést Inter Milanoval, hamarosan visszatér a gyepre. Jelenleg a csapatban új igazgató van, Hasan Salihamidzic, aki egy nagyon szorgalmas, komoly ember, öt nyelven beszél. Ahogyan kijelentette, a játékosok számára 24 órát naponta akar rendelkezésre állni.

Bayernm München számára a Szuper Kupa fontos trófea, és biztosan az idén is meg akarja majd szerezni. Végül is, Bayern fő célja a trófeák megszerzése. Azért abban bízok, hogy ismét az idén is megszerzi, és Dortmund csapatát megveri. Mivel az előkészítő párbajokban mindkét csapatban sok gól esett, merem állítani, hogy szombaton is mindkét csapat gólt szerez.

A  mi tippünk: Bayern  győzelme – a legjobb oddsok a William Hill fogadóirodánál 2,15

Dortmund-Bayern 5.8 5.00/5 (100.00%) 1 vote